Qui som

El Col·legi de Periodistes de Catalunya és un col·legi professional que representa més de 4.200 periodistes. Des de fa més d’una dècada apostem per l’educació mediàtica a escoles i instituts de Catalunya a través de xerrades i conferències. Hem coordinat el programa “La Premsa a les Escoles”, durant més de dotze anys, on han participat un total de 18.000 alumnes.

Els periodistes tenim una gran responsabilitat per oferir  una informació veraç i de qualitat. Però sabem que la sobrecàrrega d’informació i la multiplicitat de canals poden arribar a convertir-se en obstacles. Així doncs, volem transmetre el nostre compromís amb la societat a través d’eines, reflexions i guies per avançar cap a una societat més lliure i crítica.

La missió del Col·legi de Periodistes de Catalunya és defensar els interessos dels periodistes i promoure la llibertat de premsa. A més, ens encarreguem d’oferir formació contínua per millorar les seves habilitats i coneixements. També treballem per promoure l’ètica periodística i millorar la qualitat del periodisme.

Els membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya compleixen certs requisits que els reconeixen professionalment, com per exemple disposar d’una formació acadèmica en periodisme o comunicació. També assumeixen el Codi Deontològic de la professió periodística, avalat per darrera vegada l’11 de novembre de l’any 2016. Aquest document és l’expressió de la voluntat de defensar uns mitjans de comunicació lliures i responsables en el marc d’una societat plural i democràtica.

El periodisme és la principal font d’informació i notícies per a la majoria de persones del nostre país. Des del Col·legi de Periodistes vetllem per oferir a la ciutadania una informació precisa i objectiva que els permeti analitzar críticament i prendre decisions. El nostre programa d’educació mediàtica té la finalitat d’ajudar les persones a comprendre el paper del periodisme en la protecció de drets i valors fonamentals d’una societat democràtica.

Actualment, el Grup de Treball d’Universitats i Educació Mediàtica del Col·legi és la comissió encarregada de treballar perquè nens, joves i adults adquireixin una dieta mediàtica saludable. Els nostres cursos estan estretament vinculats amb la lluita contra la desinformació, problemàtica accelerada per la irrupció de les noves tecnologies i les xarxes socials. Volem acompanyar la ciutadania i ajudar-la a navegar en aquest espai mediàtic que ens ha tocat viure.

La institució està encapçalada per Joan Maria Morros (degà), Núria De José (vicedegana), Jordi Grau (vicedegà), Esteve Giralt (vicedegà), Laura Alcalde (vicedegana), Mar Martí (vicedegana), Josep Baubí (vicedegà), Xavier Vilà (tresorer), Jordi Joan Català (tresorer). Els acompanyen els vocals Pipo Serrano, Enric Sierra, Laura Saula, Cristina Salvador, Susanna Quintana, Rosa Gil, Montse Palau, Maria José Recoder, Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, Nil Via, Gemma Sánchez, Magda Gregori, Ester Medico, Marta Bonillo, Arnau Martínez i Eduard Font.

Aquesta pàgina web web utilitza galetes (cookies) per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó ACCEPTAR, autoritzes que la utilització de les corresponents tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits. Més informació   
Privacidad