Els alumnes d’escoles i instituts de Catalunya reflexionaran sobre el paper dels mitjans de comunicació i la importància d’estar ben informats per prendre decisions que afecten el seu dia a dia.  

El programa “La Premsa a les Escoles” del Col·legi de Periodistes de Catalunya arriba a la seva tretzena edició. Aquesta iniciativa permet reflexionar amb els alumnes de secundària i batxillerat dels centres i instituts de Catalunya sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable. Enguany ampliem les places gratuïtes i arribarem a les 100 xerrades per continuar apostant per l’educació mediàtica i lluitar contra la desinformació i les fake news.  

Les xerrades i els tallers es desenvoluparan durant el curs escolar 2022/2023 i es repartiran de manera equitativa entre tot el territori. L’equip formatiu estarà format per periodistes col·legiats amb una àmplia trajectòria professional en el sector del periodisme i la comunicació. Els periodistes donaran eines bàsiques per fomentar l’esperit crític dels joves i mostrar interès en l’actualitat que els afecta.

A més explicaran què és el Codi Deontològic de la professió periodística i per què és important garantir una informació de qualitat, veraç i fiable. L’alfabetització mediàtica és una de les línies principals de treball del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a entendre una realitat complexa i en constant canvi.

Les condicions per participar-hi són:

Els centres participants de totes les edicions valoren molt positivament la iniciativa, i els seus responsables creuen que l’activitat permet als seus alumnes tenir una millor comprensió dels mitjans i de la seva importància social. Els joves coneixeran la importància d’estar informats per prendre decisions, entendre el món en què vivim i construir una societat més lliure i democràtica.

Si esteu interessats a participar-hi, ompliu el formulari amb les dades necessàries per formalitzar la inscripció, on cal indicar data i hora preferent. Les inscripcions es confirmaran per ordre d’arribada i les sol·licituds que no hagin obtingut resposta passen automàticament a la llista d’espera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta pàgina web web utilitza galetes (cookies) per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó ACCEPTAR, autoritzes que la utilització de les corresponents tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits. Més informació   
Privacidad