Formació

Formació de professorat

Els mestres tenen un paper bàsic en la formació dels infants i joves en els seus primers passos en l’entorn digital. Els mitjans de comunicació, internet i les xarxes socials proporcionen un gran ventall d’eines i recursos que poden fer servir per millorar el seu ensenyament i aprenentatge. El professorat d’escoles i instituts poden ajudar els seus estudiants a desenvolupar habilitats i competències digitals perquè usin de manera més eficient les tecnologies de la informació i la comunicació.

La gran quantitat d’informació i l’ús excessiu de dispositiu mòbils per part dels alumnes són uns obstacles que cal afrontar. Els professors han de ser conscients dels desafiaments que poden trobar quan utilitzen notícies, reportatges o entrevistes publicades en mitjans de comunicació. El Col·legi de Periodistes de Catalunya vol acompanyar-los en aquestes situacions a través d’una formació que pretén aconseguir:

  • Fomentar el pensament crític i la creativitat a l’hora de fer servir mitjans de comunicació i l’ensenyament de com analitzar i produir continguts mediàtics.
  • Guiar els estudiants en un ús segur i responsables de les TIC a través d’un comportament ètic.
  • Ajudar els infants i joves a desenvolupar habilitats digitals bàsiques com l’ús d’eines de productivitat i la cerca i avaluació d’informació en línia.
  • Utilitzar les TIC per millorar la comunicació i la col·laboració entre estudiants i personal de l’escola.


Els adolescents i joves d’avui consumeixen més notícies que els de les generacions anteriors gràcies a un accés fàcil i constant de la tecnologia. Els joves naveguen entre una gran varietat de plataformes per accedir a les notícies, com Twitch, TikTok o Instagram. Així doncs, els adults tenim una gran responsabilitat perquè la informació que rebin tingui un impacte positiu en les seves decisions.

Aquesta formació dona les claus i eines perquè els professors puguin orientar alumnes en l’ús responsable i crític de les notícies. Alhora adquiriran els coneixements per ensenyar a discernir la veritat de les opinions i les notícies falses.

Sol·licita'ns un curs

Aquesta pàgina web web utilitza galetes (cookies) per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó ACCEPTAR, autoritzes que la utilització de les corresponents tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits. Més informació   
Privacidad